Ένα επίσης μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών μου αναζητά την πηγή της φερόμενης ως συνέντευξης του Mark Weisbrot με τίτλο Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ (ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ)
Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω. Και οι δύο ιστορίες είναι πέρα για πέρα πλαστές. Για τη δήθεν συνέντευξη Weisbrot γράφω αναλυτικά εδώ. Όσο για το συμβόλαιο του Ανδρέα, και αυτό είναι 100% πλαστό όπως εξηγώ αναλυτικά εδώ.
Λυπούμαι αλλά οι συγγραφείς του ιστολογίου που παρακολουθείς είτε δεν έχουν όρεξη για ρεπορτάζ είτε σκόπιμα διαδίδουν ψεύδη. Δεν θα πέσω π.χ. από τα σύννεφα αν αποδειχθεί κάποτε ότι ο Ανδρέας τα πήρε για να ξεπουλήσει την Ελλάδα, αλλά θα περιμένω μέχρι να προκύψουν σοβαρές αποδείξεις.
Στο μεταξύ μπορώ με ασφάλεια να ισχυριστώ ότι οι συντάκτες του Τρομακτικού επινόησαν οι ίδιοι την ιστορία με το συμβόλαιο την οποία και προβάλλουν έκτοτε χωρίς καμμία επιφύλαξη. Την 'συνέντευξη' Weisbrot διέδωσε πρώτα το ireporter και έπειτα με μικρές παραλλαγές κάποιος ανώνυμος συμπολίτης μας μέσω email προτού την ανακαλύψει η υπόλοιπη μπλογκόσφαιρα. Αντίστοιχα ψεύδη αποτελούν και οι παρακάτω 'ειδήσεις':
- Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε τη δυνατότητα κατάργησης της ελευθερίας του λόγου και του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι για όσους πολίτες αντιμάχονται την 'κυρίαρχη ιδεολογία' (δημοσιεύτηκε από το Tromaktiko, σύνδεσμος και περαιτέρω σχόλια εδώ)
- Η Ρωσία ήταν έτοιμη να δανείσει στην Ελλάδα 40δις ευρώ με τόκο 4% και χωρίς επιπλέον όρους αλλά η Ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε τη βοήθειά της προκειμένου να επικαλεστεί το ΔΝΤ (LOOOOL! σχόλια εδώ)
- Οι όροι του Μνημονίου δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να δανειστεί από οποιονδήποτε δανειστή πέρα από την Τρόικα (ROFLMAO. Αποδείξεις για το αντίθετο εδώ - και όσοι πιστεύετε τα φούμαρα ότι δήθεν δεν μας επιτρέπεται να δανειστούμε διμερώς, αλλά μας επιτρέπεται να εκδίδουμε ομόλογα και γραμμάτια, εξηγήστε μου τι εμποδίζει όποιον θέλει να μας δανείσει να υπογράψει απλά μια σύμβαση που λέει: αν και όταν η Αθήνα εκδόσει ομόλογα θα τα αγοράσω στο χ% της ονομαστικής τους τιμής.")
Μιας κι έχω την προσοχή σου, θα ήθελα να σε παρακαλέσω να σκεφτείς πώς θα ήθελες να πληροφορείσαι για τον κόσμο και πώς θα ήθελες σου φέρονται οι διάφοροι δημοσιογράφοι (με ή χωρίς εισαγωγικά) στο διαδίκτυο. Το δικό μου πρότυπο έχει ως εξής.
Το ιστολόγιο που διαβάζεις αυτή τη στιγμή βασίζεται στο βαθμό που μού είναι δυνατόν σε επίσημα στοιχεία που είναι διαθέσιμα δημοσίως και δωρεάν. Παραθέτω πάντοτε τις πηγές μου με συνδέσμους και δεν επικαλούμαι μυστικές πηγές που δεν μπορείς να τις αξιολογήσεις. Η επιλογή και ερμηνεία των στοιχείων είναι βέβαια δική μου και γι' αυτό την παραθέτω ευθέως και επώνυμα. Στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας υπάρχουν τα στοιχεία μου αλλά και περιγραφικά τα στοιχεία του εργοδότη μου, ούτως ώστε να μπορείς να αξιολογήσεις τυχόν προκαταλήψεις που μπορεί να έχω ή συμφέροντα τα οποία μπορεί να εξυπηρετώ.
Το ιστολόγιο διατηρείται από έναν και μόνο συγγραφέα, όποτε μπορώ να ξεκλέβω χρόνο από τη δουλειά αλλά και την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω και δεν θα επιδιώξω έσοδα από αυτό, εξ ου και δεν θα δεις διαφημίσεις πουθενά. Η πολιτική μου είναι να δημοσιεύω όλα τα σχόλια που προέρχονται όντως από αναγνώστες (όχι spam), είτε είναι επώνυμα είτε όχι, και να απαντώ σύντομα.
Αποτελεί επίσης πολιτική μου (και εδώ χρειάζομαι τη βοήθειά σου) να διαψεύδω δημοσίως και με κάθε τρόπο αναρτήσεις όπως οι παραπάνω, που σκόπιμα προκαλούν εντάσεις και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από τα σοβαρά διδάγματα της πρόσφατης κατάντιας μας. Μόνος μου όμως δεν θα μπορέσω ποτέ να κάνω ιδιαίτερη ζημιά σε αυτή τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.
Αν τα όσα γράφω παραπάνω σε βρίσκουν σύμφωνο/η, σε παρακαλώ να προσπαθήσεις κι εσύ όποτε μπορείς να κατακρίνεις δημόσια αυτού του είδους τις ανυπόστατες ειδήσεις, και να απαιτείς παραπομπές στις πρωτογενείς πηγές της είδησης σε κάθε ευκαιρία . Αν δεν έχεις χρόνο, μπορείς απλά να αναπαράγεις το παρακάτω σχόλιο:
Κύριοι,
Αυτή η ανάρτηση δυστυχώς δεν παραπέμπει σε πρωτογενείς πηγές, και όπως κατανοείτε δεν επαρκεί η παραπομπή σε δευτερογενείς πηγές (όπως ένα ιστολόγιο ποικίλης ύλης ή ένας πίνακας ανακοινώσεων) για να στοιχειοθετηθεί. Αν αληθεύει, η είδηση είναι σοβαρή και άρα απαιτεί να τη χειριστείτε εξίσου σοβαρά. Αν για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατόν να διασταυρώσετε την είδηση στο λίγο χρόνο που λογικά μπορείτε να της αφιερώσετε, σας παρακαλώ να ενημερώσετε τουλάχιστον την ανάρτηση ούτως ώστε να είναι σαφές από την άποψη ενός περαστικού χρήστη ότι η είδηση παρά τις προσπάθειές σας δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί.
Ήδη μια σειρά από ιστολόγια έχουν αρχίσει να ακολουθούν αυτή την πρακτική. Η επένδυση σε χρόνο είναι μικρή αλλά η διαφορά που εισπράττει ο αναγνώστης, ο οποίος εξάλλου μπορεί να διαλέξει πλέον από χιλιάδες παρόμοια ιστολόγια με παρεμφερές υλικό, είναι τεράστια. Μην ξεχνάτε, το υλικό σας μπορεί να το αντιγράψει ο κάθε τυχαίος (ή ακόμη και ένα λογισμικό) - την προσωπική σας φροντίδα όχι.
Σας ευχαριστώ.
Σε προτρέπω να ξεφυλλίσεις το ιστολόγιο και να εξερευνήσεις τους συνδέσμους που παραθέτω. Δέχομαι ότι δεν βοηθούν πολλούς αναγνώστες ούτε η γλώσσα του ιστολογίου (Αγγλική) ούτε η κωμική/ιδιωματική ή τεχνική γλώσσα που χρησιμοποιώ τα κείμενά μου. Ζητώ την κατανόησή σου καθώς το κοινό μου είναι διεθνές και έχει εξειδικευμένα ενδιαφέροντα, όπως κι εγώ εξάλλου. Αν θα σου χρησίμευε μια μεταφρασμένη ή εκλαϊκευμένη έκδοση κάποιας από τις αναρτήσεις μου, άφησε ένα σχόλιο κάτω από το κείμενο που σε ενδιαφέρει και θα φροντίσω να το αποδώσω καλύτερα μόλις βρω χρόνο.
Καλή περιήγηση. Διάβασε και δες τη διαφορά.
Μάνος
ΠΑΣΟΚ ρε μούτρο!!!!
ReplyDelete@Anonymous Και χούντα επίσης! Είμαι επίσης Σατανιστής και μισώ τα μικρά, χαριτωμένα ζωάκια με μεγάλα υγρά μάτια. Τέτοια ντοκουμέντα μόνο ένας διεστραμμένος μπορεί να τα αμφισβητήσει εξάλλου...
ReplyDeletebravo file mano!!!eisai mia alithini fwnh mesa sto mavro xali pou epikratei sta blog!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Kali@!
ReplyDeleteΩραίος! Ξέχασες όμως τις συνομωσίες με τους Εβραίους και τους παπικούς! Κλασικά στανταράκια... Να υποψιαστώ ότι το έκανες σκόπιμα;
ReplyDeleteΚαι βέβαια το έκανα σκόπιμα! Τα ιστολόγια δεν γράφονται μόνα τους... δεν μπορείς να trollάρεις λίγο πιο πρωτότυπα;
ReplyDeleteBtw... 'Παπικούς'; Είσαι κάτω από 70 ετών;
Αγαπητέ Μάνο, δεν μπόρεσα να στείλω comment στο άρθρο σου σχετικά με το περιεχόμενο του deptocracy. Διάβασα προσεκτικά το άρθρο σου και τα comments. Δεν είμαι οικονομολόγος, γνωρίζω μόνο κάποια βασικά που αφορούν την επιστήμη της οικονομίας. Τώρα θα ήθελα να καταθέσω εδώ στο άσχετο τόπικ την άποψη - εμπειρία μου ζώντας 25 χρόνια στην Ελλάδα. Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα που αφορά το φαγοπότι από μέρους του λαού ( από μέρους των κυβερνήσεων είναι γνωστό ) σε μορφή επιδοτήσεων ( φθηνό ΟΤΕ, ρεύμα, αστ. συγκοινωνίες, κλπ. κλπ. ) Φίλτατε Μάνο, νομίζω πως κανένας άνθρωπος δεν θα είχε αντίρρηση να πληρώνει περισσότερους φόρους άν είχε καλύτερες υπηρεσίες από το κράτος του. Αυτό που ο Ελληνας επιδοτούμενος έπαιρνε τόσα χρόνια ήταν κακές και τριτοκοσμικές αστικές συγκοινωνίες, κακοτεχνίες σε εθνικούς δρόμους, καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες της Ολυμπιακής Αεροπ., διακοπή ρεύματος χωρίς προειδοποιήσεις, ακριβή τηλεφωνία, κλπ. κλπ. Μη επαρκή δημ. παιδεία και δημιουργία παραπαιδείας ( βλέπε φροντιστήρια ), σύστημα υγείας - ας μην το συζητήσουμε......αυτες τις υπηρεσιες απολάμβανε ο κόσμος τόσα χρόνια. Και ο επιδοτούμενος όχι μόνο απολάμβανε, αλλά πλήρωνε επιπλέον για να μορφωθεί, να ταξιδεψει, να χειρουργηθεί κλπ. κλπ.
ReplyDeleteΚαι λέω, όχι επιδότηση αλλά φόρους, ναι να πληρώναμε φόρους ΑΛΛΑ να είχαμε υπηρεσίες από το κράτος εφάμιλλη των κρατών της κεντρικής Ευρώπης. Δεν πιστεύω πως υπάρχει λαός που να μην συμμορφώνεται με τις επιταγές μιας σωστής κυβέρνησης.
Ευχαριστώ.
Ανώνυμε: καταλαβαίνω για τι πράγμα μιλάς και δεν θεωρώ παράλογα αυτά που λες.
ReplyDeleteΤα περί επιδότησης που γράφω δεν είναι μια ηθική καταδίκη των απανταχού Ελλήνων. Όσα γράφω για το φαγοπότι, τα γράφω για να εξηγήσω όσο απλά γίνεται ότι τα έξοδα του κράτους στην συντριπτική τους πλειοψηφία πήγαιναν στον μέσο Έλληνα πολίτη.
Γιατί υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που βλέποντας το debtocracy συμπέραναν το αντίθετο, και οι συντελεστές έχουν αφήσει να εννοηθεί αυτό επανηλλειμένα μέσα στο ντοκυμανταίρ. Ήδη από τα πρώτα λεπτά λένε ξεκάθαρα ότι μας έβαλαν μέσα αυτά που καρπώθηκαν λίγες οικογένειες.
Ε λοιπόν αυτό είναι ψέμα. Πώς να το κάνουμε; Να σου εξηγήσω λίγο και γιατί κάνω την υπόλοιπη κριτική μου έτσι όπως την κάνω.
Δεν αντιλέγω σε όσους λένε ότι το Ελληνικό κράτος δεν παρέχει υπηρεσίες αντάξιες αυτών που πληρώνουμε. Προς θεού.
Αντιλέγω όμως σε όσους πιστεύουν ότι το ποσοστό του χρέους μας που συγκεντρώθηκε ακούσια και ερήμην του λαού ήταν μεγάλο, και ότι αν το διαγράφαμε θα λύναμε σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματά μας.
Αυτό απλά δεν ισχύει. Μπορεί να κόβαμε 5-10-20 δις. Καλό και χρήσιμο: εξ ου και η υπογραφή μου στο αίτημα για ΕΛΕ ήδη από τα μέσα Μαρτίου (όταν δεν ήξερα καν ότι θα βγει το Debtocracy).
Αλλά το να δημιουργούμε προσδοκίες ότι θα αλλάξει η σημερινή μας κατάσταση με το να σβηστεί αυτό το χρέος, ή το να δημιουργούμε εντυπώσεις ότι η απώλεια της εθνικής μας αυτοκυριαρχίας θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχαμε συσσωρρεύσει τα 'ψιλά' (συγκριτικά μιλώντας πάντα) του ακούσιου χρέους... αυτό είναι σφάλμα.
Σκέψου το αλλιώς. Πες ότι αύριο συνεδριάζει η ΕΛΕ και κυρήσσει 30 δις από το χρέος μας ακούσια. Τι θα πουν οι θιασώτες του debtocracy; Κάποιοι νηφάλιοι θα πουν, 'τέλεια! Επιτέλους μάθαμε πόσα είναι τα κερατιάτικα, πάμε τώρα να πούμε και στους δανειστές μας ότι δεν θα τα πληρώσουμε.' Και καλά θα κάνουν.
Οι περισσότεροι όμως θα πουν: μόνο 30; Γιατί, τα υπόλοιπα εμείς τα φάγαμε; Μας κλέψανε πάλι ρε σεις! Η ΕΛΕ είναι άκυρη και πουλημένη! Όλοι στους δρόμους! Ψάξε τις πρώτες αντιδράσεις των συμπολιτών μας στο ντοκυμανταίρ για να δεις αν έχω δίκιο ή όχι.
Αν δεν μπορούμε να πληρώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας, πες 200-300δις(που δεν μπορούμε εννοείται), ας το πούμε και ας βαρέσουμε κανόνι. Ελεγχόμενο και σε συνεννόηση με τους δανειστές. Αυτά τα έχω προτείνει επανειλλημμένα σε αυτό το ιστολόγιο.
Το να ψάχνουμε όμως να βγούμε και από πάνω, και να υιοθετούμε μια επιθετική στάση απέναντι στους δήθεν κομπιναδόρους που δήθεν 'μας φόρτωσαν' το χρέος δεν πρόκειται να βοηθήσει κανέναν. Και αν είναι να βαρέσουμε το κανόνι, ας είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο: ορίστε οι κίνδυνοι του κανονιού. Ορίστε πότε σε παίρνει και πότε δεν σε παίρνει να το βαρέσεις. Ορίστε τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Το debtocracy δεν μπαίνει στον κόπο να τα κάνει αυτά.
Τέλος επειδή πολύς κόσμος όταν μου απαντά κάνει την ίδια εισαγωγή με σένα, ότι δηλαδή δεν έχει σπουδάσει οικονομικά, σου απαντώ ευθέως. Κι εγώ 4 χρόνια τα σπούδασα. Δεν είμαι κανένας νομπελίστας. Αλλά δεν δέχομαι να μου λένε από τη μια 'α, εγώ δεν είμαι οικονομολόγος για να κρίνω τα τεχνικά θέματα' και από την άλλη να μου λένε με βεβαιότητα ότι το μονομερές κανόνι εδώ και τώρα είναι καλή λύση. Πώς το διαπίστωσαν αυτό χωρίς να ρωτήσουν δυο τρία βασικά ερωτήματα, όπως π.χ. αν μπορούμε να τη βγάλουμε χωρίς εξωτερικό δανεισμό;
Το κανόνι είναι επικίνδυνο εργαλείο. Για κάθε ένα που πέτυχε υπάρχει τουλάχιστον άλλο ένα που απέτυχε και δημιούργησε μόνο δυστυχία και εξαθλίωση. Για κάθε Ισημερινό υπάρχει και μια Ζιμπάμπουε. Το διακύβευμα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Δεν αξίζει να κάνουμε ό,τι στοιχεία και βιβλιογραφία υπάρχει φύλλο και φτερό προτού αποφασίσουμε;
Μη με παρεξηγήσεις, δεν λέω ότι μιλάς αβασάνιστα. Αλλά ελπίζω να κατανοείς κι εσύ γιατί νοιώθω την ανάγκη να προβάλλω την αντίθετη άποψη και γιατί αγανακτώ με την ανεμελιά με την οποία προτείνουν τα όσα προτείνουν οι συντελεστές του debtocracy. Κάτω από τις πολιτικές μας προτιμήσεις υπάρχει και η ρημάδα η πραγματικότητα, και αυτήν δεν μπορούμε να την αγνοούμε για πάντα.
Όσο για τις επιδοτήσεις και την παραγωγικότητα του κράτους, εγώ δεν θυμάμαι να κρίθηκαν ποτέ εκλογικές αναμετρήσεις από το ποιο κόμμα θα κάνει πιο υγιή τα ασφαλιστικά ταμεία, ποιο κόμμα θα κάνει καλύτερα τα σχολεία ή έστω ποιο κόμμα έχει καλύτερες προτάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
ReplyDeleteΔεν θυμάμαι να κάναμε καμμία πορεία διαμαρτυρόμενοι για τη χαμηλή αποδοτικότητα των Ευρωπαικών πόρων και των δημοσίων επενδύσεων. Δεν θυμάμαι να απαιτήσαμε να απολυθούν όσοι περισσεύουν στο δημόσιο και με τους εξοικονομηθέντες πόρους να καλυφθούν οι θέσεις στις οποίες όντως λείπει το αναγκαίο προσωπικό.
Θυμάσαι εσύ (με το χέρι στην καρδιά) να κρίθηκαν ποτέ εκλογές πάνω σε αυτά τα ζητήματα; Την τελευταία φορά που ψηφίσαμε σε εθνικές εκλογές, όσο και αν δεν χωνεύω τον Καραμανλή, είπε ο άνθρωπος - δεν βγαίνουμε χωρίς περικοπές. Ψηφίστε με και θα κόψω αυτά. Και ήταν αλήθεια. Ο ΓΑΠ είπε 'Λεφτά υπάρχουν, δεν χρειάζονται δραστικά μέτρα' Ψηφίσαμε αυτόν που μας έλεγε ότι δεν θα πάρει μέτρα.
Για να μην πω για παλαιότερες εκλογές όταν γινόταν πληστηριασμός για ποιος θα αυξήσει τις συντάξεις κατά 10χιλ και ποιος κατά 15χιλ. Σίγουρα τις θυμάσαι.
Με κάθε σεβασμό λοιπόν σου ξαναλέω ότι η στάση μας ως λαού απέναντι στις επιδοτήσεις δεν ήταν ούτε ειλικρινής ούτε ώριμη ούτε υπεύθυνη. Τώρα σιγά σιγά μάθαμε να λέμε (όπως λες κι εσύ παραπάνω) 'πάρε μου αυτό, αλλά δώσε μου εκείνο'. Ίσως αυτό το μάθημα να μάς βγει σε καλό.
Ριξε ενα βλεφαρο σε αυτο... εχει και μια αλλη συνεντευξη ο Κυριος Καζακης. Και αυτο στο στελνω γιατι δεν χρωσταμε ολοι....
ReplyDeletehttp://www.youtube.com/watch?v=O0nduWoJi4k&feature=relate
@Free: Ενδιαφέρων ο Καζάκης, τον είδα και στο blog σου. Σε ευχαριστώ πολύ.
ReplyDeleteΑπό τα μισά και μετά είναι εξαιρετικά σωστές οι διαγνώσεις του και πολύ ωραία διατυπωμένες. Άλλες ατάκες, όπως π.χ. 'όλες οι αγορές παραγώγων είναι καθαρά κερδοσκοπικές - κυβειακές' είναι απλά λάθος. Ούτε κουβέντα εξάλλου για το πώς το φτηνό χρήμα των κεντρικών τραπεζών κάνει ακόμη και τις αγορές πολύ απλών φυσικών προϊόντων (σιτάρι, κακάο) κερδοσκοπικές.
Οι δε αβασάνιστες ατάκες του τύπου "η οικονομική επιστήμη υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα" είναι εκτός από αναπόδεικτες (εκτός αν την πιστεύεις ήδη οπότε δεν χρειάζεσαι αποδείξεις) και τρομερά ανεύθυνες. Δίνουν έτοιμη δικαιολογία σε όποιον δεν θέλει να συζητήσει: "α είσαι οικονομολόγος, άρα υποχείριο σκοτεινών κέντρων. Κάπου πας να μου τη φέρεις για να περάσεις τα μηνύματα των αστών."
Λοιπόν εγώ δεν είμαι. Αν έχεις πρόβλημα με τα επιχειρήματά μου οπουδήποτε στο ιστολόγιο, μπορεί να μου υποδείξεις τυχόν λογικά σφάλματα και θα τα διορθώσω.
Εννοείται ότι σε κανένα σημείο της ανάλυσης που μού έστειλες δεν στοιχειοθετείται ότι ο Έλληνας πολίτης δεν δεσμεύεται από κανένα μέρος του χρέους μας.
Αντιθέτως, ο Καζάκης κάνει μερικές εξαιρετικές παρατηρήσεις για τις επιπτώσεις του κανονιού που μακάρι να καθόντουσαν λίγο να τις ακούσουν όσοι συμπολίτες μας μηρυκάζουν τα περί μονομερούς νταηλήδικου κανονιού εδώ και τώρα.
"Οι όροι του Μνημονίου δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να δανειστεί από οποιονδήποτε δανειστή πέρα από την Τρόικα (LOFLMAO. Αποδείξεις για το αντίθετο εδώ)."
ReplyDeleteΚάνεις λάθος. Η σελίδα που δίνεις είναι για έντοκα γραμμάτια. Νομίζω ότι η εν λόγω απαγόρευση αφορά απευθείας δανεισμό. Άκουσε εδώ http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=13090 τον συνταγματολόγο κ. Κασιμάτη που μιλάει για τη δανειακή σύμβαση και αναφέρεται και στο εν λόγω θέμα. Κάπου στη σελίδα νομίζω ότι υπάρχει και η σύμβαση δανεισμού.
Νομίζω ότι αν κάποιος φίλος μας έπαιρνε δάνειο για να ξεπληρώσει άλλο δάνειο, θα τον κοροϊδεύαμε. Το πως φτάσαμε να δανειζόμαστε για να καλύψουμε τα τοκοχρεωλύσια προηγούμενων δανείων, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Το μαύρο χρήμα, τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσά μαύρου χρήματος, δεν διακινούνται από "απλούς" πολίτες: στοιχήματα ποδοσφαίρου στημένα, μεγαλοπαράγοντες, πολιτικοί και εφοπλιστές, ναρκωτικά που καλλιεργούνται στη χώρα και καταλήγουν εν γνώση τοπικών βουλευτών στο εξωτερικό, τράφικινγκ και αδήλωτη εργασία ακόμη και στο δημόσιο, και μίζες, ατελείωτες μίζες σε βουλευτές και παρατρεχάμενους που αποδέχτηκαν ότι τις πήραν αλλά κανείς δεν τιμωρήθηκε! Έστω, να πληρώσει φόρο δωρεάς...
ReplyDeleteΗ παραγωγή της χώρας είναι μια χαρά, και μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη αν δεν είχε καταστραφεί με τις στρεβλώσεις των επιδοτήσεων (αλλαγές καλλιέργειας, σπόροι περιορισμένης φυτρωτικότητας κλπ). Θα γνωρίζετε, βέβαια, ότι έχουμε πλαφόν στην παραγωγή και εξαγωγή ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων. Δεν αναχαιτίζουν αυτοί οι όροι την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας;
Για όλα τα παραπάνω, δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σας. Τα χρήματα των επιδοτήσεων που πήγαν σε πολίτες, ήταν ψίχουλα σε σχέση με το ΤΕΡΑΣΤΙΟ μαύρο χρήμα που διακινείται εν γνώση των κυβερνώντων. Ακόμα περισσότερα είναι τα χρήματα των επιδοτήσεων που πήγαν σε κρατικοδίαιτες τεχνικές εταιρείες που τυγχάνει να έχουν και ΜΜΕ, για την "κατασκευή δημοσίων έργων". Πολλά τα σκάνδαλα που έχουν αποσιωπηθεί. Τα χρήματα ούτε τα δανειστήκαμε εμείς, ούτε θέλουμε να δανειζόμαστε. Στόχος μας είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και παραγωγικότητα, όχι να είμαστε οι ζήτουλες της Ευρώπης. Αν οι κυβερνήσεις δεν ασκούν την πολιτική τους με τέτοια κατεύθυνση, τότε μόνο προδοτικές μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε.
What is done is done. It's time for true leadership and accountability to be exhibited by all Greeks.It is also time that the Greek industry became productive-competitive and strategic. This requires time, effort, strategy, capability and accountability. We should stop crying and get on with it. The real question is? who has the vision??Who has the credibility to communicate this vision? and who has the capability and credibility to apply this vision and make things happen!!! Ad Astra Per Apera
ReplyDeleteΗ επανάσταση γίνεται κάθε ημέρα και αφορά μικρά μικρά κομμάτια της ζωής. Στο τέλος της ημέρας διαπιστώνουμε ότι δεν καταβάλαμε ούτε την μισή προσπάθεια από τα παιδιά των special Olympics. H καθημερινότητα είναι που κάνει την διαφορά αλλά εμείς επιμένουμε να περιμένουμε τσεγκεβαρομεσσίες και ληγμένες επαναστάσεις, μια επανάσταση για τον καθένα μας, όπως την επιθυμεί ο καθένας μας. Αύριο θα είναι αργά! Ξεκίνα μόνος σου τώρα.
ReplyDeletehttp://sabotaz33.blogspot.com/2011/07/blog-post.html
Πιστεύεις πως οι κομμουνιστές θα μας πάρουν την κατσίκα και τα χωράφια;
ReplyDeleteΑγαπητέ φίλε δεν έχεις άδικο. Το τι "μπουρδα" γράφεται δεν λέγεται. Ωστόσο το αρνητικό είναι πως ενώ υπάρχουν και αλήθειες, εν τέλει χάνονται μέσα από τις κραυγές. Άλλωστε και εμείς οι ίδιοι τα ζούμε, όπως επι παραδείγματι μετά απο μερικές γενιές, σκεφτείτε τους απογόνους των Ελληνικών πολιτικών "τζακιών" που θα κατέχουν πολιτικά αξιώματα, αλλά κανεις δεν θα γνωρίζει πως έχουν πολιτικές ρίζες αρκετών γεννεών... ή Μηπως είναι ψεματα οι καταβολές απο τα γνωστά τζάκια των 100 και βάλε ετών; (και ακόμη παραπάνω)
ReplyDeleteΕίναι αρκετά δύσκολο να καταφέρουμε να αφήσουμε στην άκρη τα ατομικά μας συμφέροντα και να αναλογιστούμε τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ, όχι για να τιμωρήσουμε αλλά κυρίως για να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε, να βελτιώσουμε για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Εξαιρετική δουλειά οι "Επτά μεταπολιτευτικοί μύθοι". Τα συγχαρητήριά μου, ελπίζοντας να γίνει ένα μικρό λιθαράκι για την στροφή που πρέπει να κάνουμε σαν κοινωνία. Alexandratos2019@gmail.com
ReplyDelete