NUMBERS ARE PEOPLE COCK-UP BEFORE CONSPIRACY • CITE PRIMARY SOURCES OR GO HOME


Monday 23 April 2012

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Υποσχέθηκα πρόσφατα ότι θα μοιραστώ με τους αναγνώστες μου τη φόρμα βάσει της οποίας σκοπεύω να συγκρίνω τα διάφορα φιλελεύθερα κόμματα. Την επισυνάπτω παρακάτω για όσους θα ήθελαν να την αναπαράγουν.

Η φόρμα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη: ένα μέρος στο οποίο αξιολογούνται τα κόμματα ως προς τα αρνητικά τους, και ένα μέρος στο οποίο αξιολογούνται τα κόμματα ως προς τα θετικά τους. Οι βαθμολογίες των επιμέρους σημείων αθροίζονται ανά θεματική ενότητα, και οι θεματικές ενότητες επισημαίνονται με έντονη γραμματοσειρά. Δεν χρειάζεται να δώσετε βαθμολογία στις θεματικές ενότητες: αυτή προκύπτει αυτόματα, όπως αυτόματα προκύπτουν και οι συνολικές βαθμολογίες, θετική και αρνητική.

Οι συνολικές βαθμολογίες που προκύπτουν, θετική και αρνητική, είναι αλληλοσυμπληρούμενες. Αν ένα κόμμα έχει τα περισσότερα θετικά, αλλά λόγω της αρνητικής του βαθμολογίας αποδεικνύεται υποδεέστερο από κάποιο άλλο, τότε έχει περιθώρια βελτίωσης και έστω και την τελευταία στιγμή αξίζει να ζητήσετε διευκρινήσεις ή και αλλαγές στο πρόγραμμα. Τα μεγάλα κόμματα θα κάνουν προτάσεις και αντιπροτάσεις μέχρι και την παραμονή των εκλογών.

Προτού δοκιμάσετε αυτό το εργαλείο, τρεις σημειώσεις:
  1. Πρώτον, το εργαλείο αυτό έχει σχεδιαστεί για την αξιολόγηση φιλελεύθερων κομμάτων. Αν δεν σας συγκινεί αυτή η ιδεολογία δεν έχει νόημα να το δοκιμάστε.
  2. Δεύτερον, φιλελεύθεροι υπάρχουν πολλοί και πολλών ειδών αλλά φιλελεύθερη ορθοδοξία δεν υπάρχει. Αν δεν συμφωνείτε με κάποια από τις κατηγορίες (π.χ. στο θέμα του Ευρωπαϊκού φεντεραλισμού θα διαφωνήσουν πολλοί), αντικαταστήστε την με κάποια άλλη που ανταποκρίνεται στην ιδεολογία σας. Το σημαντικό είναι να κρίνετε συστηματικά, όχι να συμφωνείτε μαζί μου.
  3. Τρίτον, τα παραδείγματα είναι πολύ σημαντικά. Μην υποτιμάτε την ανάγκη του να κρατήσετε σημειώσεις. Χωρίς σε βάθος ανάλυση των πραγματικών προγραμμάτων, δηλώσεων και λιστών υποψηφίων των κομμάτων δεν έχει νόημα όποιο εργαλείο και να επιλέξετε. Μεταξύ μας, χωρίς μια στοιχειώδη προσπάθεια κατανόησης των κομμάτων δεν έχει νόημα ούτε η ίδια η ψήφος μας.
Μπορείτε να κατεβάσετε το εργαλείο από εδώ, ή να κάνετε προεπισκόπηση στο παρακάτω παράθυρο. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την πιο εύχρηστη εκδοχή που ετοίμασε ο @erripman εδώ.


2 comments:

  1. Πίστη στο ελεύθερο διεθνές εμπόριο????
    Κατανόηση της διεθνούς ανεπάρκειας πόρων...???
    Μιλάμε για πολλά γέλια...
    Πάντως καλό διαλογισμό....

    ReplyDelete
  2. Πολύ καλό και το εργαλείο και τα περισσότερα κριτήρια σου. Η δε οργάωνωση / κατήγοριοποίηση είναι πολύ ψαγμένη. Ευγε! (κριμα που δε βγήκε η Δραση:-)

    ReplyDelete

Please remember that I am not notified of any comments and will not respond via comments.

Try to keep your criticism constructive and if you don't like something, do tell me how to fix it. If I use any of your suggestions, you will be duly credited.

Although I'm happy to entertain criticism of myself in the comments section, I will not tolerate hate speech. You will be given a written warning and after that I will delete further offending comments.

I will also delete any comments that are clearly randomly generated by third parties for their own promotion.

Occasionally, your comments may land in the spam box, which may cause them to appear with a slight delay as I have to approve them myself.

Thanks in advance for your kind words... and your trolling, if you are so inclined.